Hopp Ferenc Madarásztábor

A Hopp Ferenc Madarásztábort hagyományosan 1991-től minden év augusztusában szervezzük partnereinkkel közösen a Tata szomszédságában elterülő Ferencmajori-halastavaknál.

A madárgyűrűzés és a madárvonulás kutatása mellett a megyei fiatalok szemléletformálása és a természetvédő utánpótlás kinevelése táborunk fő célja.

A tábor jellege teljesen nomád, ami tapasztalataink szerint a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt eleve óriási élmény.

A napi madárgyűrűzés és faunisztikai felmérések mellett a táborlakók megismerkedhetnek a gyakorlati természetvédelem eredményeivel, problémáival, eszközeivel, de a növényekkel, kétéltűekkel, hüllőkkel, halakkal, és csillagokkal is. A táborban mindennaposak a teleszkópos túrák a halastavak között, esetlegesen a kisebb-nagyobb kirándulások a környező védett területekre, élőhelyekre.

Az egyéb kikapcsolódást segítő programokat követően, az esti tábortűz melletti beszélgetésekkel, élménybeszámolókkal teremtünk felejthetetlen tábori hangulatot.

A táborba elsősorban a 12 év feletti fiatalokat, és a családokat várjuk, de előzetes bejelentkezés alapján szívesen fogadjuk óvodai és iskolai csoportok, napközik jelentkezését, látogatását is.

Tevékenységek:

  • Természetvédelmi tábor és nyíltnap
  • Környezeti nevelés, érzékenyítés
  • Tudományos célú madárgyűrűzés

Támogatási területek:

  • A rendezvénynek helyet biztosító Ferencmajori Madárvártának fenntartása
  • Táborozók költségvállalásának csökkentése

A programmal kapcsolatban tájékozódni tud az egyesület elektronikus postacímén, a szazvolgy@gmail.com címen, vagy a Facebook oldalunkon.